Pippel Hiqure gecertificeerd

HIQURE: de nieuwe productnorm voor autoschadeherstel De auto van tegenwoordig bevat steeds meer elektronica en wordt daarmee steeds complexer. Wanneer u schade rijdt, is de kans groot dat bepaalde elektronische componenten niet meer werken. Bij elektronische componenten moet u bijvoorbeeld denken aan parkeersensoren, automatische deurvergrendeling en aircosystemen. Het herstellen van autoschade omvat tegenwoordig dus veel meer dan alleen het verwijderen van een deuk of het overspuiten van beschadigde lakdelen. Dat zorgt ervoor dat een autoschadetechnicus vandaag de dag onmisbaar is in het autoschadeherstelbedrijf. Maar ook door de groei van het aantal veiligheidssystemen en de intrede van moderne staalsoorten en andere carrosseriematerialen wordt een hoger niveau van schadeherstel gevraagd. Om die reden heeft de autoschadeherstelbranche HIQURE in het leven geroepen: de productnorm voor autoschadeherstel.

HIQURE staat voor High Quality Repair en is de nieuwe productnorm voor autoschadeherstel. HIQURE is het kwaliteitszorgsysteem dat in tegenstelling tot andere kwaliteitssystemen expliciet de reparatiekwaliteit borgt. Daarnaast heeft HIQURE als doel de gebruiksveiligheid van het herstelde voertuig voor inzittenden en omstanders te waarborgen.

Als een schadeherstelbedrijf volgens HIQURE werkt betekent dat dat het bedrijf herstelt volgens de geldende procedures en adviezen in combinatie met het borgen van de diverse stappen in het schadeherstelproces. Dat begint en eindigt met het uitlezen van het voertuig met behulp van diagnoseapparatuur. Bij aanvang draagt dit bij aan een snelle schadediagnose en na herstel geeft het u de zekerheid dat uw voertuig weer functioneel met werkende veiligheidssystemen aan u als klant wordt afgeleverd. Zo kunt u weer veilig de weg op.

Voor meer informatie over HIQURE kunt u terecht op www.hiqure.nl